
Türk mutfağının zeytinyağının klasik lezzetlerinden biri olan zeytinyağı, özellikle ilkbaharda masalarda yerini aldı. Hafifliği, beslenmesi ve ferah tadı ile Iftar masalarından yaz akşamlarına kadar her yemeğe uyum sağlar. Üzerinde limon ve dereotu ile servis edilirse, damakta neredeyse bir işaret bırakır. Kuyu, Bu tarif nasıl hazırlanır, baharın en hafif ve en lezzetli yemeği nedir? İşte, Zarif zeytinyağı ile tarif …
Zeytinyağı pod tarifi
Malzeme
500 gram taze fasulye
1 Parça Tarihi
1 bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı un
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı tuz
1 bardak sıcak su
BUGUN İÇİN:
1-2 doğranmış ince dallar
İstek üzerine yoğurt
Zeytinyağı Podlarının Hazırlanması
Fasulye uçlarını kesin ve varsa kemikleri temizleyin.
Karartmamak için limonlu bir kase su koyun.
Zeytinyağını büyük bir tencerede alın.
Doğranmış soğanları ekleyin ve güle kadar kızartın.
Fasulyeleri tencerede filtreleyin ve yıkayın.
Un, şeker, limon suyu ve tuz ekleyin.
Biraz karıştırın.
Sıcak su ekleyin, tencerenin kapağını kapatın.
Fasulye yumuşayana kadar yaklaşık 25-30 dakika boyunca düşük ateşte pişirin.
Pişirdikten sonra, oda sıcaklığına kadar dinlenmesine izin verin.
Böylece buzdolabında soğuyabilir ve dereotu serpin.
Afiyet olsun!
Öneriler:
Fasulye kararmak için limon suyunda beklemek çok önemlidir.
Şeker, gıdaya hem tadı hem de parlaklığı eklemek için kullanılır.
Un, çekirdeğe hafif bir kıvam verir.
Zeytinyağı, pişirdikten sonra dinlendikleri için lezzetlidir.