Salı, Nisan 22

Bilinen en acı verici maddeyi buldum

Almanya’daki Leibniz Food Systems Biyoloji Enstitüsü’nde çalışan bilim adamları, acı tadı gizemlerini aydınlatabilecek önemli bir keşif yaptı.

Araştırmacılar raftan amaropostia batma adı verilen üç kimyasal bileşik ürettiler. Bu maddelerin etkisi, insan dilindeki ağrılı tat reseptörleri üzerinde incelenmiştir.

Bu üç bileşikten biri olan oligoporin D, oldukça düşük miktarlarda bile ağrının tadını tetikleyebilir. Öyle ki, hala ağrılı olsa bile, sadece 1 gram 106 tank su ile karıştırılır.

Zehirli değil, son derece acı verici

Araştırmaya göre, bu bileşikler zehirli değildir; Ancak zevkleri son derece acı verici. Bu keşif, TAT algısının nasıl çalıştığı hakkında önemli bilgiler sağlar.

Bilim adamları, bu doğal ağrı bileşiklerinin sadece ağızda değil, aynı zamanda midede, bağırsakta, kalp ve akciğerlerde de etkileyebileceğini söylüyor. Bununla birlikte, bu sensörlerin vücudun diğer bölgelerinde rolü hala bilinmemektedir.

Araştırmanın ortak yazarı. Maik Behrens, bu tür çalışmalar sayesinde acı tat reseptörlerinin nasıl çalıştığı ve geliştikleri hakkında daha net bilgiler olduğunu söylüyor.

Dr. Behrens şu ifadeyi yaptı:


“En ağrılı bileşik veriler ve reseptörler daha kolay, yeni maddeleri tanımlamak ve etkileri tahmin etmektir.”

Bilim adamları size her acı sorunun zehirli olmadığını ve tüm zehirli maddelerin ağrılı olmadığını hatırlatıyor.

Örneğin, Koygöçüen mantarları gibi bazı son derece zehirli türlerin tadı neredeyse acı değildir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

bahis siteleri Padişahbet Hiltonbet Giriş
handycasinozone.com freebetstake.com Elexbet