Cumartesi, Mayıs 31

Bayram eti tehlike olmasın! İyi pişirilmeyen et, ciddi mide ve bağırsak sorunu oluşturur! Parça etler derin dondurucuda ne kadar süre durmalıdır?

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşegül Akkaya Erden, Kurban Festivali parti sırasında sağlıklı et, mide ve bağırsak sorunlarına yaklaşırken kırmızı et tüketimi sorunları önlemek için kuralları hatırladı. Her şeyden önce, diyetisyen Erden, etin veteriner kontrolü için geçirilen kurban fedakarlıkları, etin hazırlanması ve yeterli kısımların tüketilmesinin ve sindirimi kolaylaştırmak için eti limon sebzeleriyle birlikte servis etmenin sağlıklı bir yaklaşım olduğunu vurguladı.

“Fedakarlık zor, birkaç gün dinlenmeli”

Vitaminleri ve mineral değerleri koruyacak yöntemlerin kurban etinin pişirilmesi sırasında uygulanması gerektiğini vurgulayarak, diyetisyen erden “eti sıcak yöntemlerle pişirmek için daha sağlıklı olacak ve vitaminler ve besin değeri açısından ızgara. Kızartma olmadan kaçınılmalıdır.

thumbs_b_c_10a9d8a597ca57ca7dee2b83b7de2e0

“Çocuklar bağırsak kurt riskiyle karşı karşıya olabilir”

Diyetisyen Erden, konjenital toksoplazmanın hamilelik sırasında ciddi riskler içerdiğini vurguladı. Toxoplasma, çocukta beyne, gözlere ve hayati organlara zarar verebilir, hamile kadınların yediği etlerin çok iyi pişirilmesi gerektiğinin altını çizmiştir.
Festivalin en önemli durumlarından biri saç stili enfeksiyonu, Ereden Elden'in diyeti “iyi bükülmüş et ve özellikle çocukları etkileyen çocuklar ciddi gastrointestinal solucanlara neden olabilir. Saç kurt, ağız veya bisiklet dışkısı ile enfekte olmuştur. İç kısım kritik bir sorundur.

“Bakteriler Bekleme Ette Üretilir”

Diyetisyen Erden, kurban eti evde uzun süre verilirse bakterilerin kolayca üreyebileceğini söyledi, “Etin hijyenik depolanması zehirlenmeyi önlemek için gereklidir. Kurutmanın neminden sonra tarih yazmak ve donmak için en sağlıklı yöntemlerden biri” dedi.

thumbs_b_c_44c2eb4da56b1607a5306c34fd5c15e9

“Parça eti 6-12 ay boyunca saklanabilir”

Etin büyüklüğü ve depolama süresinin değişip değişmediğinden, Erden Diyeti şunları söyledi: “Parça etler derin dondurucuda 6-12 ay boyunca tutulabilir, 2-3 ay boyunca saklanabilir, kıyma et 3 ayı geçmemelidir.

thumbs_b_c_acc5ddf6d38a87a6282101559d92068e

“Sık ama daha az yemek, porsiyonlarınızı kontrol edin”

Eid al-adha sırasında sağlıklı bir sindirim sistemi için neyin dikkate alınması gerektiğini listeleyen diyetisyen Erden, “güne hafif bir kahvaltı ile başlar ve 2-3 saatten fazla hunger olmayanlara dikkat eder. Bu, metabolizmanın sağlığı için yararlı olacaktır. Kardiyovasasyon hastalarınızı tercih edemezsiniz.

thumbs_b_c_e51226224bec7b75fd688f8d869b0cc6cc6

Partinin ağırlığını fiziksel aktivite ile önleyin

Sağlıklı yaşamın en temel kurallarından birinin fiziksel aktivite olduğunu vurgulayan Diyetisyen Erden şunları söyledi: “Parti sırasında hafif yürüyüşler sindirimi kolaylaştırır ve beklenen kilo alımını önler. Sağlıklı, dengeli ve bilinçli beslenmeyle yapılan harcama gastrointestinal sağlığı korur ve uzun vadede kronik hastalıklara karşı koruyucu bir etki yaratır.”

(İHA)Bu içerik sitef katray tarafından yayınlandı

İlgilenebilirsin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

gaziantep escort gaziantep escort
Deneme bonusu veren siteler