Cumartesi, Aralık 14

Azerbaycan mutfağının sultanı: Dolma | Euronews

Azerbaycan mutfağının sultanı dolmadır.

REKLAM

Dolma, ülkenin tüm bölgelerini ve milletlerini herhangi bir istisna olmaksızın birleştirerek, adeta bir sevgi kaynağı oluyor. Azerbaycan usulü dolma UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’nde yer almakta.

Galina Polonskaya, Euronews:

“Dolma, Azerbaycan mutfağının temellerinden biri, ülkede 386 farklı dolma çeşidi mevcut.”

Azerbaycan Ulusal Mutfak Merkezi Müdür Yardımcısı Ceyran Askerova, kıyma et, pirinç, soğan ve salamura üzüm yaprağından yapılan dolmanın sırrının yerel ürünlerden yapılması olduğunu belirtiyor.

Galina Polonskaya, Euronews:

“Dolma sarma, herkesin kendine özel bir yönteminin olduğu ayrı bir sanat.”

Ceyran, dolma yapmayı büyük annesinden öğrenmiş. Dolma tarifini nesilden nesile aktarmak da burada bir gelenek.

Ceyran Askerova:

“Dolmanın özelliği, küçük, zarif bir şekilde sarılması, yuvarlak olması ve yaprakların pişirilirken açılmamasıdır.”

Azerbaycan’da dolmanın olmadığı bir yemek sofrasını hayal etmek adeta imkansız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

romabet güncel giriş betgar güncel giriş
ekrem abi sitesi gaziantep escort