
gofretOsmanlı mutfağından miras alınan, irmik ve sorbe ile yumuşak bir tatlıdır. Haşhaş tohumları eklendiğinde, hem tutarlılık hem de lezzet tamamen farklı bir boyut kazanır. Çıtır tahıllarla zenginleştirilmiş bu tatlı, çay saatlerinin ve davet masalarının favorisi olduğu için bir adaydır. İşte evde kolayca yapabileceğiniz Revani tarifi …
Malzeme
Pasta için:
- 3 Yumurta
- 1 bardak pudra şekeri
- 1 bardak yoğurt
- Yarım bardak petrol
- 1 su bardağı irmik
- 1 bardak un
- Yarım bardak mavi haşhaş tohumu
- 1 paket cam tozu
- 1 Paket Vanilin
Şerbet için:
- 2 bardak su
- 2 bardak pudra şekeri
- Birkaç damla limon suyu
Hazırlık
Sorbet'i hazırlayın:
Şekeri ve suyu kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve birkaç dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
Pastayı hazırlayın:
Yumurtaları ve şekeri beyaza kadar karıştırın. Yoğurt ve yağ ekleyin ve tekrar karıştırın. Sonra tohum, haşhaş tohumu, un, maya ve vanilin ekleyin ve spatula ile karıştırın.
Mutfak:
Karışımı yağlanmış bir dikdörtgen tavaya dökün. Önceden ısıtılmış bir fırında 180 ° C'de yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Altın rengi aldığında, fırından çıkarın.
Sorbet:
Soğutulmuş şerbeti yavaşça fırından çıkan sıcak keki içine dökün. Tamamen çekilene kadar şerbeti dinlenmek için bırakın.
Hizmet:
Soğutulduktan sonra yapın. Kremalı veya dövülmüş hindistancevizi fıstıkları servis edebilirsiniz.